Nyheter
Om AK
Butik
FöreläsningarForelasningarrenzo
Enver Ramirez
Stellan Elebro
Om Renzo RenzoHannaAbrahamHenkePetraKarwanLottaSofiaSamiForelasningarjohannesGeorg

ak-forfattare
Blogg (extern länk)
Kontakt

 

besokmacforum

Konstnarsnamnden
hamnarbetarforbundet

AK Reality

AK Inspiration
cafe paus

fitnessfestivalen

stefanjarl

birrofilm


utmarkelserkulturstipendietDeREELReelHeARTidfaMiami nominationAK BG

..

Föreläsningar med Johannes Regell

 

Johannes berättar om erfarenheter från ett decennium av politiskt och fackligt arbete. Från elevorganisering i gymnasieskolan, till fackligt arbete på en träindustri och bostadsområdesorganisering.

Johannes berättar också om när han blev svartlistad på företagen I hans kommun och därför blev arbetslös och hur det påverkade honom psykiskt. Hur han kände sig allt mer hatisk och destruktiv, men hur han fann stryketräning och kampsport som skapade balans I hans liv så han kunde ta tag i saker igen och började på ny utbildning.

Johannes har under flera år hållit studiecirklar och undervisat i arbetarrörelsens historia, politisk ideologi och ekonomisk teori.

Frågan om den sociala välfärdens avveckling har hela tiden stått i centrum för Johannes politiska arbete. Det har handlat om nedskärningar inom skola, äldre och barnomsorg från olika vinklar.

Föreläsningar med Johannes är perfekt på gymnasieskolornas praktiska gymnasium samt på arbetsplatser med många ungdomar om man vill att eleverna/arbetarna ska få veta sina rättigheter som arbetare samt få inblick i sin egen arbetarhistoria och på det viset stärka deras klassidentitet och därmed motverka att eleverna/arbetarna tar till sig extrem nationalism och kanske även rasism som annars kan vara lätt att ta till om man saknar en samhörighet.


För att boka föreläsning med Johannes Regell kontakta:

Cecilia Kri
cecilia@anerodkultur.se
0708- 18 56 76