Nyheter
Om AK
Butik
FöreläsningarForelasningarrenzo
Enver Ramirez
Stellan Elebro
Om Renzo RenzoHannaAbrahamHenkePetraKarwan
Lotta SofiaForelasningarsamiJohannesGeorg

Blogg (extern länk)
Blogg (extern länk)
Kontakt

 

besokmacforum

Konstnarsnamnden
hamnarbetarforbundet

AK Reality

AK Inspiration
cafe paus

fitnessfestivalen

stefanjarl

birrofilm


utmarkelserkulturstipendietDeREELReelHeARTidfaMiami nominationAK BG

..

Föreläsningar med Sami Miari

Sami är musiker, studiotekniker och ungdomsledare.

Sami har en lång och brokig erfarenhet som gör honom utmärkt att förmedla kreativt skapande till människor som själva har en brokig bakgrund.

Sami växte upp i Göteborg på 70-talet med två kulturer. En svensk ungdomskultur med hårdrock, droger, kriminalitet och bråk med andra ungdomsgäng, och en kultur i de palestinska flyktinglägren i Libanon där hans pappa var från.

I slutet av Samis tonår åkte han fast för att han tillhörde i en omskriven "inbrottsliga". Hans liv kunde då följt en kriminella bana men han hade en annan kärlek som motkraft till hans kaotiska liv.

Kärleken till musiken! Kärleken till hårdrocken!

Den kärleken plus en musikalisk talang ledde honom till att spela i ett av dåtidens största svenska hårdrocksband. Stillborn.

Sami och Stillborn blev nominerad till en Grammis och de turnerade runt i Sverige och Europa i några år.

Denna erfarenhet gjorde att Sami kom från den grövsta kriminaliteten. Han försörjde sig som bilarbetare på Saab istället.

I samma veva ville Samis barn –och ungdomsvän Renzo Aneröd starta ett politiskt hårdrocks/punkband som skulle slå mot det nya klassamhället och mot den nynazismen som växte fram på 90-talet.

Renzo och Sami startade tillsammans det första och förmodligen enda rödmaktbandet i Sverige, EAK.

Med EAK utvecklade Sami sin kunskap om hur man skapar musik från grunden och sedan sprider musiken. Från inspelningsteknik, tryck av cd-album, tryck av affischer, distrubition av musiken och anordnadet av konserter.

Renzo och Sami startade sedan Musikföreningen Nu är det Nog där de spred dessa idéer till andra band och andra musikstilar. Det resulterade i ett flertal samlingsalbum. Bland annat "100 % Adrenalin" och antinazistskivan "Vi håller inte käften".

Detta ledde även till inspelning av hiphopband som exempelvis Hammer Hill Click och Enver Ramirez.

Sami började nu alltmer spela in och producera band från förorterna och han har förmågan att plocka fram det bästa ur människor som kanske är struliga och ofokuserade.

 

Det finns två föreläsningar som Sami Miari gör:

1) Studioteknik, workshops i hur man skapar musik från grunden till den färdiga produkten. Passar studieförbund, fritidsgårdar, iv-gymnasium och så vidare.

2) Sami berättar om sin väg från en rörig blandkulturell bakgrund med kriminalitet och droger till hur man genom musik eller annat kreativt skapande kan kanalisera sin kraft. Sami berättar även om hur han hanterat att ha ena foten i den arabiska kulturen och andra i den svenska kulturen.

En stimulerande föreläsning som ger kraft åt människor med liknande bakgrund.

 

För att boka föreläsning med Sami Miari kontakta:

Cecilia Kri

cecilia@anerodkultur.se

0708- 18 56 76