Nyheter
Om AK
Butik
FöreläsningarForelasningarrenzo
Enver Ramirez
Stellan Elebro
Jakob HallegrenRenzoHanna
AbrahamHenkePetraKarwanLottaSofiaSamiJohannesGeorgBlogg (extern länk)
Blogg (extern länk)
Kontakt

 

besokmacforum

Konstnarsnamnden
hamnarbetarforbundet

AK Reality

AK Inspiration
cafe paus

fitnessfestivalen

stefanjarl

birrofilm


utmarkelserkulturstipendietDeREELReelHeARTidfaMiami nominationAK BG

..

Föreläsningar med Stellan Elebro

StellanStellan Elebro berättar om sin väg från skinnskalle till
”vänsterextremist” och sedan engagerad i arbetarrörelsen.
Hans politiska erfarenhet sträcker sig mellan allt från ren
gatukamp till husockupationer och facklig kamp.

Stellan har funnits i vänsterns ytterkant i 10 år och har mycket stora erfarenheter vad det är som driver människor till att ställa sig utanför den etablerade politiken. Han kan berätta sina upplevelser i det Nya Sverige - från intryck i barndomen till hans år som skinnskalle till politiskt aktiv socialist och antifascist, men även vardagen som låginkomsttagare och arbetare. Upplevelser och intryck han samlat på sig sedan barnsben från en bruksort i Norrland till största delen av Sveriges storstäder och dess verklighet. Han berättar om samhällets brutalisering och baksida. Om drogproblem, om självmord, om psykisk ohälsa, om fattigdom, om rasism och etniska bråk, om skitjobb och om kriminalitet. Intryck och erfarenheter hans och hans vänner sett och upplevt på första parkett.

Stellan berättar om varför det ser ut så här, och varför det hela tiden ser ut att bli värre - och vad vi kan göra åt det.

Stellan har mycket stor kunskap om ideologier, subkulturer och varför människor söker sig till så kallat extrema miljöer. Inte bara vänstermiljöer, utan han har stor kunskap om högerextremism, nationalism och populism.

Föreläsningar med Stellan passar utmärkt på fackföreningar, inom arbetarrörelsen, på praktiska gymnasium och på fritidsgårdar.

Stellan lider inte av beröringsskräck gentemot obekväma åsikter och han tar gärna en debatt eller diskussion med människor som har motsatta åsikter än han själv.

Stellan skriver just nu på sin debutbok om sitt liv och sina erfarenheter. Boken kommer släppas på Aneröd Kultur så småningom.

 

För att boka föreläsning med Stellan kontakta:

Cecilia Kri
cecilia@anerodkultur.se
0708- 18 56 76