Nyheter
Om AK
Om Renzo
Om Hanna
Om Nadine
ResurserOm Birro
Om Stellan
Om Stefan Om Oskar

Butik
Föreläsningar
Blogg (extern länk)
Blogg (extern länk)
Kontakt

 

besokmacforum

Konstnarsnamnden
hamnarbetarforbundet

AK Reality

AK Inspiration
cafe paus

fitnessfestivalen

stefanjarl

birrofilm


utmarkelserkulturstipendietDeREELReelHeARTidfaMiami nominationAK BG

..

Om Stellan Elebro

Aneröd Kultur kommer ge ut Stellans debutbok som planeras komma under 2013.

 

Stellan om sig själv:

StellanFrån skinnskalle till ”vänsterextremist” till engagerad i arbetarrörelsen så har jag skrivit i allt från punkmagasin till politiska organisationers hemsidor där jag förklarat min syn på omvärlden och det samhälle vi nu lever i. Hur vi upplevt ett Sverige som gått från ett förfallande välfärdsamhälle till en nyliberal mardröm där vi till skillnad från tidigare generationer fått uppleva helt nya, brutala, förutsättningar i vår vardag.

Jag vill berätta om mina upplevelser i det ”nya Sverige” - från intryck i barndomen till mina år som skinnskalle till politiskt aktiv socialist och antifascist, men även vardagen som låginkomsttagare och framförallt en helt vanlig arbetare. Upplevelser och intryck jag samlat på mig sedan barnsben från en bruksort i Norrland till största delen av Sveriges storstäder och dess verklighet.

Jag vill berätta om samhällets brutalisering och baksida. Om drogproblem, om självmord, om psykisk ohälsa, om fattigdom, om rasism och etniska bråk, om skitjobb, om kriminalitet, och om en fullkomlig alienation och nihilism som sprider ut sig som en pest i skuggan av en alltmer övergödd överklass.Intryck och erfarenheter jag och mina vänner sett och upplevt på första parkett. Jag vill helt enkelt prata om helt vanliga människor i Sverige, och diskutera skälet till varför det ser ut så här, och varför det hela tiden ser ut att bli värre - och vad vi kan göra åt det.

Förutom ett brett politiskt engagemang på vänsterns ytterkant i 10 år så skriver jag flitigt om historia, identitet, subkulturer, extremism, nationalism och andra aktuella frågor som vi ser bubbla under ytan i det liberala samhällets illusion om ”frihet” och ”välfärd”. Jag har även både arrangerat och hållit i föreläsningar på samma ämnen som ovan, mitt primära fokus har som oftast handlat om arbetarklassens och arbetarrörelsens utveckling och identitet men även fascismens återkomst och förutsättningarna för detta. Min övriga politiska erfarenhet sträcker sig mellan allt från ren gatukamp till husockupationer och facklig kamp. Men även tidvis väldigt stark kritik mot en ”vänster” vi sett misslyckats totalt, och hur vi ska kunna bygga en ny framtid för arbetarklassen i Sverige när ”de egna” framträder mer och mer som liberala hycklare, och inte socialistiska krafter.

Nåväl. Jag har skrivit aktivt sedan 1999 under flera pseudonymer både på politiska organisationers hemsidor likväl som på bloggar med både mer ”skönlitterära” verk som ren propaganda men har nu bestämt mig att träda fram med mitt namn. Maskeringen är av så att säga. Alla tidigare texter kan hittas via min nuvarande blogg: Rött Norrsken där jag går lite djupare in på det arbete jag lagt ned på skrivandet och politiken.

I dagens läge är jag främst aktiv i arbetsplatsfrågor och arbetarrörelsen och ser skrivandet som min hobby men är inriktad på att komma ut med min första bok någon gång under 2013.

För att anlita Stellan som föreläsare läs mer under Föreläsningar.
Stellan kommer även blogga då och då på AK:s blogg vid sidan av sin egna Rött Norrsken.